среда, 12. март 2014.

Održan inicijativni sastanak Forum mladih političkih partija

Prvi sastanak povodom inicijative za formiranje Forum mladih političkih partija, održan je sinoć u Podgorici u prostorijama Liberalne partije.
Forum je tijelo koje će okupljati lidere i predstavnike podmladaka svih političkih stranaka koji će razgovarati o društvenim, političkim i socijalnim problemima sa kojima se naša država suočava, prevazilazeći partijske i ideološke podjele, koje pripadaju prošlom vremenu,  te šaljući na taj način mladim ljudima poruku neophodnosti društvenog dijaloga i mirnog sučeljavanja stavova.
Inicijatori projekta, Mladi liberali, uputili su ranije poziv za učešće u kreiranju ovog Foruma podmladcima svi političkih partija. Sastanku kojim je predsjedavao predsjednik Mladih liberala Ammar Borančić su prisustvovali predstavnici Mladih Bošnjačke stranke, predsjednik Sead Šahman, Savjeta mladih DPS, član predsjeništva Nikola Drobnjak, predsjednica mladih HGI Tanja Bakalbašić i predsjenik Mladih FORCA Asllan Llunji. Učesnicima se u pozdravnoj riječi obratio i predsjednik Odbora Glavnog grada LPCG, Jovan Rabrenović.
Predstavnici političkih podmladaka pozdravili su inicijativu kao pozitivan iskorak ka većoj koheziji mladih u Crnoj Gori i očekivanje da će Forum značajno doprinijeti snažnijem uticaju i participaciji mladih u kulturnim, humanitarnim, političkim i društveno-korisnim aktivnostima te podići svijest mladih o neophodnosti njihovog uticaja na društveno-politička kretanja.
Učesnici inicijativnog sastanka dogovorili su i sljedeći sastanak na kojem će prenijeti stavove svojih podmladaka o viziji daljeg razvoja Foruma te pozvali i predstavnike ostalih političkih podmladaka koji nijesu prisustvovali sastanku ili nijesu shvatili ideju i misiju Foruma, da se pridruže na sljedećem skupu i zajednički doprinesu dijalogu mladih oko ključnih izaziva države i društva.

Mladi Liberali Crne Gore



Нема коментара:

Постави коментар