среда, 29. јун 2016.

Mladi Liberali: Zakon o mladima usvojen, nastavljamo borbu




Mladi Liberali Crne Gore čestititaju mladim ljudima i studentima u Crnoj Gori na usvajanju Zakona o mladima koji se prvi put donosi u našoj državi. Želimo da iskažemo posebnu zahvalnost poslaniku LP Andriju Popoviću koji se jedini aktivno uključio u diskusiju o Zakonu i amandmanima uticao na njegovo usavršavanje, ali i onim poslanicima koji su prepoznali potrebe mladih i podržali ove izmjene.
Uvjereni smo da će ovo biti prvi snažan korak ka institucionalnom organizovanju mladih i omladinskih organizacija ali i osnaživanju društvene uloge mladih ljudi koja će biti presudna za snažniji tempo reformi, demokratizacije i dostizanje standard moderne Evrope.

Zadovoljni smo što je Skupština imala sluha za amandmane na Zakon koji su predviđeli da omladinsku politiku ne implementira samo Vlada, kako je bilo navedeno, nego i sve omladinske organizacije i organizacije mladih u civilnom sektoru. Ovo će, sigurni smo, pojačati kvalitet politike za mlade i njihovog aktivizma.
Nastavićemo da se borimo i protiv ograničenja koja su ostala u Zakonu u članu 22., a koja ograničavaju političko djelovanje mladih i omogućavaju državi i Vladi monopol i kontrolu nad političkim djelovanjem mladih. Značajna podrška poslanika i veliki broj uzdržanih glasova u Skupštini ostavlja nam prostor za dalji rad i liberalizaciju standarda omaladinske politike po uzoru na države Evropske unije u čemu ćemo i dalje, uvjeren sam, imati podršku studentskih i nevladinih organizacija.

Ammar Borančić,
Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore

Нема коментара:

Постави коментар