Početna stranica

Mladi Liberali Crne Gore - Liberal Youth of Montenegro - Rinisë Liberale e Malit të Zi


Mladi liberali Crne Gore politički su podmladak Liberalne partije koji okuplja sve mlade ljude koji vjeruju u ideje liberalzma i liberalne demokracije. Osnovani su 1990. godine kao podmladak Liberalnog saveza Crne Gore, a od 2004. godine, kada je LSCG zamrznuo svoj rad, nastavljuju svoju djelatnost u okviru Liberalne partije. Mladi liberali članovi su Evropske liberalne omladine (LYMEC), podmlatka Saveza liberala i demokrata za Evropu, ALDE.

Mladi liberali Crne Gore su jedina organizacija mladih liberala u Crnoj Gori i jedina organizacija koja okuplja mlade ljude oko ideja liberalizma. Danas Mladi liberali u Crnoj Gori prepoznati su kao progresivna snaga koja inicira društvene reforme i pokreće široke debate na temeljima liberalizma o mnogim tabu temama konzervativnog društva.

Slobodan pojedinac u slobodnom društvu jedan je od glavnih programskih ciljeva Mladih liberala.

Mi kao mladi ljudi jesmo za- slobodnog pojedinca, slobodan narod, mir i toleranciju, ljubav među ljudima, bolje uslove školovanja, mogućnost putovanja nas mladih i upoznavanja novih i širih vidika!

.....................................

Biti liberal ne znači samo politički stav, biti liberal je način života.

-Kao liberal, osjećam se i kao čovjek koji u svakome trenu može da kaže ono što misli.
-Kao liberal, čovjek je u stanju da se bori za ono iskonsko ljudsko pravo: pravo na sreću. To je pravo koje pojedincu omogućava da uređuje život u skladu sa svojim željama i u kojima su njegove slobode i prava ograničene jedino istim tim slobodama i pravima drugoga čovjeka.
-Kao liberal, ne opterećujem se time što pričam o prošlosti. Jer o prošlosti ne može da priča samo onaj koji je se stidi. A liberali nemaju čega da se stide.
-Kao liberal, nikada neću morati da se zapitam zašto sloboda ne voli mene onoliko koliko ja nju.

BITI LIBERAL ZNAČI BITI SLOBODAN ČOVJEK!

Srdačan pozdrav svima koji čitaju ovaj tekst i ako su se barem malo u njemu prepoznali imaju poziv da nam se pridruže.

Zajedno nas je više !!!