уторак, 24. мај 2011.

Svijetla obraza u nove majske zore!


Crnogorsko društvo, u svojoj petogodisnjoj samovolji, nije doživjelo suštinske pomake na bolje!

Građanski i državni duh su na vrlo niskom nivou, za što mi krivca vidimo u vladajućim strukturama.

Mi kao slobodna i demokratska država, za kakvu su se liberali zalagali i zalažu se, moramo imati takvu građansku svijest đe će nemoralno biti pronevjeriti, krasti, profitirati na tuđoj muci, a ne recimo, prosetati slobodno ulicom, đe će nemoralno i za osudu biti to što momci i đevojke sa diplomama nemaju posao a njihovo znanje se tretira kao ulaznica za najjeftiniji cirkus, a ne kada oni izađu da traže svoja prava!

Hoćemo državu đe neće biti kiča i jeftine demagogije.

Kako to utiče na građan a najbolje se viđelo 21. maja u Bijelom Polju, đe je bio razvijen samo jedan barjak „VAZDA LIBERAL“, uz Crnogorski!

Pred sami prijem u Liberalnu Internacionalu, prestižnu organizaciju svih liberalnih stranaka, mi pred građanima osjećamo veći stepen odgovornosti.
Tim prije što potonje ankete pokazuju porast podrške LPCG, odnosno 2,5%, dok su zadivljujuće informacije da bi svaki 3 glasač vladajuće partije, u rezervnom slučaju glasao Liberale!


Ta odgovornost diktirana povjerenjem građana obavezuje nas da javno pozovemo vlasti, da se okanu upisivanja u svoje programe I kongrese paragrafe o jačanju nacionalnog identiteta, tako što će podijeliti nekolike zastave I puštiti Himnu, ljubav i lojalnost nije u rukama nego u srcima i na nekim srusenim preprekama u glavama!

Gospodo, mi mladi shvatamo, Crna Gora mora svima biti majka!
Crna Gora mora imati povjerenje svih njenih građana, Crna Gora to neće postići niakko drukčije nego jačanjem standarda, postivanjem prava svih, boljom edukaciom mladih I svih ljudi, pospješivanjem putovanja I svih međunacionalnih aktivnosti, afirmisanjem sporta među mladima I pokretanjem na tržištu Crnogorskog proizvoda I radne snage, iz Šavnika, Plava, Danilovgrada, do Ulcinja I H. Novoga….

Vakat je da zastave stavimo na jarbole, da naši orlovi konačno slete na vrhove Crnogorskih planina, kako reče g. Miko Živković, I da gordo posmatraju I generacijama svjedoče kako je ovo bolja država, ljepsa država, srećnija država, I kako ovo postaje nasa JAVA koju smo sanjali davne 1990e sa svim generacijam prije nas ….

Tek tada, na trgu ćemo viđeti mladost, pjesmu, I poštovanje svojeg rođenog doma!


Sa nama Liberalima, vi to možete, mi zajedno, to MOŽEMO!

Нема коментара:

Постави коментар