понедељак, 09. април 2012.

Regionalni seminar mladih liberala


U Beogradu protekle sedmice, od 6. do 9. aprila, održan je seminar mladih liberala u kojem su učešće uzeli predstavnici mladih Liberalno-demokratske partije Srbije i Liberalne omladine CG ispred LPCG.

Trening radionice, u organizaciji Evropskog liberalnog foruma (ELF) i njemačke fondacije Friedrich Naumann, odvijaće se u dva dijela sa različitim tematskim cjelinama.

U prvom dijelu u Beogradu obrađivane su teme slobodnog tržišta EU, monetarne politike EU I slobodne trgovine i razmjene roba i usluga.

U ovom dijelu pored predavača organizatora gostovao je i predstavnik liberala Grčke, Emmanouil Manoledakis koji je predstavio iskustvo te države, kao članice EU, u susretu i borbi sa aktuelnom finansijskom i ekonomskom krizom.

Drugi dio treninga za mlade liberale regiona i nastavak seminara odvijaće se u Crnoj Gori tokom aprila mjeseca.

U nastavku seminara biće obrađivane teme koje u svakodnevoj politici svojih liberalnih partija mladi mogu efektivno koristiti, a tiču se Evropske Unije, ljudskih prava, zakonodavnog sisetma itd.

Učesnici seminara su, predstavnik fondacije Friedrich Naumann, g. Dušan Dinić, Liberalno-demokratska partija Srbije i Liberalna Partija Crne Gore.

Ispred Crnogorskih liberala učestvuju : Esad Esko Šainović (Podgorica), Mirza Krcić (Kotor), Jovo Rabrenović (Podgorica), Jovan Rabrenović (Podgorica), Ammar Borančić (Bar) i Marijana Nikolić (Kotor).

Нема коментара:

Постави коментар