понедељак, 25. јун 2012.

Bolja budućnost za mlade u Baru!

Liberalna Partija i mladi liberali će se zalagati da se u najskorije vrijeme u Baru, otvori Info room pri Kancelarije za mlade. Otvaranjem ovog jedinstvenog prostora u gradu trebalo bi da utiče na poboljšanje kvaliteta života mladih ljudi.
U okviru info rooma bila bi pokrenuta četiri najvažnija servisa : pružanje informacija, edukativni programi, besplatna upotreba telefona, računara, wireless interneta (koji mora pokriti područije cijelog grada) i samog prostora, kao i besplatna pravna pomoć.
Značaj Info room–a jeste u programima i mladim ljudima koji bi ovde provodili svoje vrijeme na jedan kvalitetan način, ali prije svega mladim baranima/ka bi se se vratio osjećaj da su dobili prostor koji pripada njima.
Veoma bi značajno bilo da ove godine lokalna samouprava u Baru pokrene program koji se tiče mobilnosti mladih i mi uliberali u lokalnom parlamentu predložićemo se da prilikom donošenja budžeta za sledeću godinu se unese stavka da mladi Bara, koji zaista nisu putovali ranije iz zemlje dobiju od opštine, inter rail karte koje važe 15 dana u svim zemljama Evropske unije i na taj način, i oni koji nemaju mogućnosti, dobiju šansu da upoznaju sa životom njihovih vršnjaka iz EU.
Takođe, tokom ljeta treba se realizovati veliki broj raznih programa za one koji ostaju u gradu koji će imati i svoj edukativni i zabavni karakter. Sve ovo gore navedeno treba na jedan na jedan novi i fleksibilan način da otvori prostor za komunikaciju mladih i lokalne uprave koji do sada nije postojao.
Mi u Liberalnoj Partiji mislimo da je ovo pravi način da prestanemo da tretiramo mlade kao socijalnu kategoriju i da im pomažemo kroz saniranje nedostataka već da pokušamo da mlade uključimo u sve društvene procese i da im pružimo osnovni vid obuke i edukacije kako bi u ovim teškim vremenima što spremnije išli kroz život. Mislimo da kroz rad Kancelarije za mlade i ovaj Info room treba da im se omogući pogled u neku bolju budućnost nego što im to danas možda izgleda. Isto tako mladi liberali i barski odbor LPCG zalagat će se da se u Baru izgrade biciklističke staze na putu ka Sutomoru kojima će mladi ljudi moći na bezbijedan i lak način preći taj dio puta i usavršavati svoje sportske mogućnosti uživajući u ljepoti tih predjela.
Naša želja jeste i da se otpočne izgradnja zatvorenog bazena u Baru koji će konačno omugućiti da jedini primorski grad bez bazena može pružiti mladim plivačima i vaterpolitima šanse za usavršavanje i afirmaciju našeg grada, jer mi zaista imamo potencijala.

 OO Mladih LPCG Bar

Нема коментара:

Постави коментар