среда, 3. октобар 2012.

Akcija Mladih liberala i Savjeta mladih DPS-a u Baru

Savjet mladih DPS-a Bar i Mladi liberali Bara obilježili su Prvi oktobar, Međunarodni dan starijih osoba.

Akcija_SMDPSBar_i_Mladih_liberala_Medjunarodni_dan_starih_03Mladi liberali i Savjet mladih DPS Bar donirali su dijeteske suplemente Caritasu u Baru  koji su namjenjeni za korisnike Caritasa – osobe starije dobi. To je bio jedan mali znak pažnje od podmlatka DPS-a i Liberalne partije, osobama starije dobe za „njihov dan“.

U popodnevnim časovima Savjet mladih DPS-a Bar i Mladi liberali Bara su u vremenskom intervalu od 16h do 20h na gradskom trgu vršili kontrolu šećera u krvi i visinu krvog pritiska kako osobama starije dobi, tako i ostalim zainteresovanim sugrađanima. Mjerenje nivoa šećera u krvi i visinu krvnog pritiska vršili su mladi članovi - studenti završne godine Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Akcijama su rukovodili Milica Nikolić, kandidatkinja za poslanicu na izbornoj listi Koalicija Evropska Crna Gora Milo Đukanović, Željka Rogač članica Akcija_SMDPSBar_i_Mladih_liberala_Medjunarodni_dan_starih_01Izvršnog odbora Savjeta mladih DPS Bar i Ammar Boraničić predsjednik Mladih liberala Bar.

Ovim aktivnostima koje su održane na današnji dan u cilju obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, htjeli smo da pokažemo koliko je malo potrebno da nečiji dan učinite posebnim. Mladi ne trebaju da brinu samo o sferama života koje su bitne samo za mlađu populaciju. Imajući u vidu to da su mladi puni  energije i snage i još kada se na to dodaju dobra volja, stručnost, obrazovanje i humanost to su mladi koji su ponos jedne države. A naš cilj je bio da skromnim doniranjem i brigom o zdravlju –prevencijom starijih osoba ukažemo na to da su starije osobe takođe bitna karika našeg društva i da je sada vrijeme da mi mladi brinemo o njima , kao što su oni o nama kada smo bili mali, rekla je Milica Nikolić kandidatkinja za poslanicu.
      Akcija_SMDPSBar_i_Mladih_liberala_Medjunarodni_dan_starih_06

Нема коментара:

Постави коментар