среда, 15. јануар 2014.

ML: Najoštrije osuđujemo napad na „Vijesti“


Najoštrije osuđujemo bombaški napad na redakciju dnevnika "Vijesti" i dovođenje u opasnost života urednika i novinara ovog lista, koji budi ružna sjećanja na protekle dvije decenije vraćajući nas u mračni brlog 1990-ih.
Sloboda novinarstva i javno izrečenog stava i mišljenja temelj je svakog liberalno-demokratskog društva i napretka i indikator stanja osnovnih prava i sloboda u svakoj državi pa je naša osnovna građanska dužnost da stanemo na kraj ovakvim nedjelima.
To što nikada nijesu otkriveni niti procesuirani akteri ili naručioci sličnih nedjela u prijedhodnom periodu samo je dodatni podsticaj i motiv onima koji žele da uguše slobodu govora i dijaloga a samim tim i društveni progres.
Zato država, konačno, mora pokazati odlučnost da se obračuna sa počiniocima ovih gnusnih napada a mi liberali pozivamo sve nadležne organe da ulože maksimalne napore da zaštite Ustavom garantovanu bezbijednost novinara ali i svih građana u Crnoj Gori koji su zadnjih dana ugroženi sličnim kriminalnim djelatnostima.

Mladi liberali Crne Gore (Mladi LPCG)

Нема коментара:

Постави коментар