петак, 22. април 2011.

Dan planete Zemlje u prvoj ekoloskoj drzavi.


Vjerovatno mnogi od vas ne znaju da je danas dan planete Zemlje. Ništa čudno s obzirom da mediji i državni organi u prvoj ekološkoj državi na svijetu o tome skoro i da ne vode računa, ili je to neđe sporedna vijest i aktivnost.

Mi Liberali smo u svoj izvornom Programu djeovanja propisali borbu za ekolosku državu Crnu Goru, jer mi smo je htjeli nezavisnu, i zelenu i mirišljavu od poljskog cvijeća i lipe ...

A znamo na što danas liče plaže, nas što liči Ada Ulcinjska pa do nakraj Boke sve.
Viđelismo za vrijeme zadnjih poplava u Zetu koliko je smeća isplivalo, što će reć, da je zvanična politika prema ekologiji i prirodi sablonska, guranje pod tepih.

Mi mladi Liberali nećemo da dozvolimo i ne želimo da živimo u državi iz koje će turisti za uspomenu nositi plastične kese sa grana i slike sa Tare na kojima će se viđeti leševi životinja i kese otpada po obalama.

Crna Gora je morska pjena, cvijet lipe, Crna Gora snježni vrh Lovćena i zeleni pašnjak Durmitora i ogledalo Crnog i Skadarskog jezera!

Barem ovaj dan budimo dostojni građani i zamislimo se:"Pa čovječe, šta ja ovo ostavljam đeci svoje đece, da se kupaju u kesama mjesto plavog Jadrana?!"

Ako neće Vlada, sve je u nama i vama građani!

Tako malo pažnje treba, a svi se jednom vraćamo Prirodi!

Liberalna Omladina

Нема коментара:

Постави коментар