четвртак, 7. април 2011.

Slobodan pojedinac i popis.

Potonja izjava Beogradskog Patrijarha o Crnoj Gori i Crnogorcima, uz sve ostale koje ovih dana možemo čuti od raznih vjerskih lidera u državi i regionu, po mišljenju nas Liberala, je za promptnu i snažnu osudu, u najmanju ruku!

Sramne su izjave crkvenih velikodostojnika, od Nikodima do Irineja, o nepostojanju Crnogorske nacije i Države i predstavljaju direktno miješanje u unustrašnju politiku Crne Gore i samo skreće društvenu pažnju sa bitnih tema kao što su cijena hljeba i struje ili zakon o radu o kome smo ranije pisali.

Pored sramnih izjava tu su i javni pozivi i agitovanja na koja niko ne djeluje.

Poruka Patrijarha Irineja građanima Crne Gore da se kako da se izjasne, zatim poruka muftije Zukorlića i reisa Cerića sa istom namjenom idt., su za nas Liberale ljudsko poniženje i poniženje za tako uvažene zajednice koje predstvljaju ti ljudi!

Osnov svakoga društva i onoga u što mi vjerujemo jeste slobodan pojedinac, dićićemo glas protiv svega sto narušava taj kocept!

Narod u Crnoj Gori je svoj na svome, i mi imamo glave, stoga, pozivamo Beograd, Sarajevo i ostale vjersko-politične subjekte da svoju retoriku zadrže za sebe i da shvate da je ovo država odvojena od vjerskih zajednica i da je popis statističko a ne politicko pitanje,
i da konačno prime k znanju- Crna Gora je SUVERENA država!

Budimo mladi slobodni i srećni ljudi, bez balkanizma koji nam se nameće! :)


Liberalna Omladina CG

Нема коментара:

Постави коментар