уторак, 4. октобар 2011.

Zločin u Bukovici i sramne presude!

Juče, dana 3. oktobra, Crnogorsko pravosuđe oslobodilo je odgovornosti sva optužena lica za zločin u Bukovicu početkom 1990'ih.

Dakle, pravni sistem države Crne Gore šalje sljedeću poruku :"Istrijebite stanovništvo nekoga kraja koji vam nije simpatičan, pričekajte 20 godina, i to vam je to."

Tužna je i činjenica da su žrtve tog divljaštva upravo ti koji su došli iz izgnanstva na izbore, i ushiceno kliknuli "SIGURNO- za naše dželate!"

Dalje, optuženi su oslobođeni pod izgovorom da su samo izvršavali naređenja (?!).
Vodeći se tom logikom, da su kojim slučajem naše sudije sudile u Nirmbergu 1946., svi bi nacistički zločinci bili danas u spokojnim penzijama, jer su i oni sve radili po naređenju vrha!

Ajmo predpostaviti da je toliko bio disciplinovan državni sistem u tom vremenu i ajmo se voditi i tom logikom, onda su, naposljetku, pred zakonom i ljudima odgovorni oni koji su izdali naređenja, to kaže i Sud!

Pitanje je samo, zašto isti, opet sramno, ćuti, mjesto da pošalje optužnice na pravu adresu!?

Mislim da vi građani to znate!

Nadajući se da neće ostati na ovome, iskreno se sramimo pred našim komšijama, kolegama i prijateljima Muslimanima zbog ovakvog odnosa države za koju smo se svih ovih godina zajedno borili!

Liberalna Omladina CG

Нема коментара:

Постави коментар