субота, 01. децембар 2012.

1. decembar


Danas se u svijetu obilježava međunarodni dan borbe protiv SIDA-e i HIV-a.

Razmatrajući i na kraju zaključujući da je stanje u crnogorskom društvu vrlo loše kad je u pitanju ova problematika u svim segmentima, ukratko ga predstavljamo:

Needukovanost mladih o polnim bolestima i kontraceptivnim sredstvima,
neuređen sistem koji bi pratio uživaoce opojnih droga koje se unose špricem,
i ono najvažnije,
užasna diskriminacija i stigmatizacija kako onih koji su već zaraženi ovim virusom, tako i onih koji spadaju u rizične grupe, što u mnogome otežava prevenciju!

Ovđe konkretno mislimo na pasivan odnos države prema narkomanima i prema homoseksualnoj populaciji, đe se ništa ne radi, ili se radi sa vrlo malo kapaciteta na tome da se građani edukuju i prihvate te društvene grupe bez predrasuda, što bi značajno doprinijelo rješavanju problema polnih bolesti, a onima koji su zaraženi omogućilo mnogo lakši život!

Uz to, mi mladi liberali-ke, smatramo da su značajan problem, kada govorimo o AIDS-u, takođe i osobe koje pružaju seksualne usluge za određenu nadokandu.

Zbog toga, koristimo ovu priliku da pozovemo buducu Vladu i sve politicke subjekte da razmotre situaciju u kojoj bi konačno riješenje bilo legalizacija prostitucije, što bi značajno doprinijelo kako rješavanju problema polnih bolesti, tako i smanjenju slučajeva nasilja, silovanja, trgovine ljudima, ublažavanju problema narkomanije i tome slično, a država bi ubirala značajne prihode!

Mi liberali svakako ćemo se zalagati za takvo zakonsko riješenje u Skupštini Crne Gore kao i u Vladi Crne Gore.

Nadamo se da će barem na ovaj dan nadležni i svi oni koji se bave ovim problemom animirati i upoznati šire društvene mase sa navedenom problematikom i iskoristiti priliku da edukuju mlade i omoguće pristup kontraceptivnim sredstvima!

Mi mladi liberali-ke, raspoložni smo za svaku vrstu savjeta i pomoći, možete nam se obratiti na kontakt broj naveden na ovoj web prezentaciji.

Нема коментара:

Постави коментар