недеља, 14. јул 2013.

Ljetnja škola mladih liberala 2013

Regionalna škola mladih liberala u organizaciji njemačke fondacije za slobodu - Fridrich Naumann održana je od 10. do 13. jula na Srebrnom jezeru u okolini Beograda.
Ljetnja škola koja svake godine okuplja sve mlade liberala iz regiona mjesto je đe se razgovaralo o svim aktuelnim problemima koji prate naše države u jeku ekonomske krize, klimatskih promjena i privrednih reformi.
Sa kolegama iz regiona, posebno Hrvatske, razgovaralo se o svim izazovima koji čekaju Crnu Goru na putu evropskih integracija kao i o kvalitetnim rješenjima kojima liberali i mladi ljudi mogu značajno doprinijeti svojim državama u tom procesu.
Posebno su značajna ikustva stečena od profesora i političara predavača (Ivan Despotovic, Oriano Otocanin, Ellen Madeker...) koja govore o prekograničnoj saradnji regiona, zajedničkim ekonomskim projektima i održivoj upotrebi fondova EU koje mogu doprinijeti kvalitetnijem i održivom ekonomskom i privrednom napretku naše države.

Mladi LPCG su na ljetnoj školi, tradiciono, sa kolegama iz susjednih država dogovorili zajedničke aktivnosti i druženja u narednom periodu koja će doprinijeti većoj vidljivosti i promociji liberalnih ideja i liberalne politike kako u njihovim državama tako i Crnoj Gori.

Neformalni dio škole

Ljetnjoj školi mladih liberala 2013 prisustvovali su pored gostiju iz EU i mladi predstavnici svih liberalnih stranaka iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Liberalna Partija Crne Gore- LPCG, ispred čijeg je podmlatka učestvovao u radu ljetnje škole predsjednik Mladih liberala Nikšića - Luka Vučinić.

Нема коментара:

Постави коментар