четвртак, 11. јул 2013.

ISEEL i VVD u pośeti Mladim liberalima Crne Gore i LPCG

Rukovodstvo Liberalne partije Crne Gore i Mladih liberala Crne Gore, sastali su se sa ambasadorom Kraljevine Holandije, predstavnicima holandske liberalne partiije (VVD) i Mreže mladih liberala Balkana (ISEEL).
Na sastanku, koji je održan danas u Podgorici, poslanik vladajućih holandskih liberala Mark Verheijen, međunarodni sekretar Wouter Shroer i predśednik Mladih liberala Balkana i podpredśednik mladih Liberalne internacionale - Stanislav Anastasov, razgovarali su sa crnogorskim liberalima o evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u svijetlu pristupa Hrvatske u EU. Oni su analizirali ulogu i doprinos liberala u tom procesu kao i naredne zajedničke aktivnosti na promociji liberalnih ideja.
Posebnu čast za Liberalnu partiju učinilo je i prisustvo Njegove ekselencije ambasadora Holandije g. Loran L. Stokvisa kojeg je predśednik upoznao sa istorijatom liberala u Crnoj Gori i procesom evropskih integracija naše države.
LPCG je ovom prilikom dogovorila dalju saradnju sa vladajućim holandskim liberalima, dok su Mladi liberali Crne Gore sa Mrežom mladih liberala Balkana utvrdili konkretne aktivnosti u narednom perodu na polju organizovanja treninga i seminara, kao i na polju međunarodne saradnje.
Ovim sastankom LPCG i Mladi LP još jednom su potvrdili da pripadaju porodici liberala Evrope i aktivno kreiraju njenu politiku a da je Crna Gora na sigurnom putu potpune potvrde svojeg evropskog duha i konačnog članstva u EU.

Нема коментара:

Постави коментар