уторак, 13. мај 2014.

Barani podržali socijalni program Barskih LiberalaMladi Liberali Bara u akciji


Shodno osnovnim programskim odredbama Barskih Liberala, mladi liberali i liberalke juče su u Baru nastavili akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom bi se nacionalne penzije dodijelile majkama sa 3 i više đece i najmanje 15 godina radnog staža.
Ovo je druga akcija liberala prikupljanja potpisa za ovakvu peticiju u Baru i dio je socijalnog programa prema kojem su se Barski Liberali obavezali na borbu za:
Afirmaciju i jednakost svakog građanina-ke bez obzira na partijski i socijalni status“ , „Socijalnu pravdu i pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva“, „Zaštitu samohranih majki i pospješivanje nataliteta“. U narednom periodu, liberali će građane detaljno upoznati sa svim segmentima ovog programa.
Akciju na trgu podržao je veliki broj građana i građanki koji su se interesovali za dalje aktivnosti koje će LP preuzimati na polju afirmacije ove ideje kao i u dijelu dalje realizacije ostalih odredaba Programa koji su liberali ponudili građanima Bara.
Podsjećamo da je u Baru prikupljeno preko 300 potpisa za peticiju za majke, dok je na nivou Crne Gore broj potpisa preko 4.000. Isto tako, liberali su u Skupštini Crne Gore već pokrenuli ovu ideju u formi prijedloga, koji, nažalost nije podržan od ostalih poslanika.
Kontinuirano prikupljanje potpisa u Baru uz konstantan rast podrške Barskim Liberalima samo je još jedan dokaz da ni od ove ideje nećemo odustati i uvjereni smo da ćemo uspjeti da je realizujemo i potvrdimo građanima ispravnost naših zajedničkih uvjerenja, potpomažući na taj način i natalitet i svaku majku u Crnoj Gori.
Osim toga, iniciraćemo i prijedlog da svakom mladom vjenčanom paru Opština obezbijedi oslobađanje osnovnih poreza i plaćanja komunalija na zemljište za izgradnju porodičnog doma što bi značajno ohrabrilo mlade ljude da započnu samostalan život i rad sa svojom porodicom, a Opštini pomoglo da urednije prati i realizuje DUP-ove.
Peticiju za nacionalne penzije za majke, zainteresovani građani mogu potpisati svakog radnog dana od 9 do 15 sati u kancelarijama LP Bar, ulica Rista Lekića I 30 iza marekata „Kaća“ u centru.

Informativna služba Izbornog štaba Barskih Liberala

Нема коментара:

Постави коментар