субота, 03. мај 2014.

Borančić: Imamo viziju Bara kao mediteranske oaze

Saopštenje liste LP Bar "Barski Liberali"


Mi liberali imamo viziju Bara kao slobodne, prirodne, mediteranske oaze i moderne, prosperitetne luke. I mi zaista vjerujemo da postoje realni uslovi za valorazaciju takvih ideja, uz dobro koordinisanje poslovanja, kvalitetne kadrove i pošteno upravljanje finansijama i projektima Opštine i Luke Bar.
Borancic i potpredsjednica LP Vujicic
Nažalost, lošim rukovođenjem, bez ideje održivog razvoja potencijala grada Bar, isti oni kadrovi koji to rade od 1989-e godine, danas su Bar doveli do ivice bankrota i blokade budzeta. Takvo stanje nepojmljivo je za najveću crnogorsku luku, turistički centar i jednu od najbogatijih Opština Crne Gore.
Prvi korak ka oporavku razorene privrede i ekonomije jeste potpuna reforma lokalne uprave i svih njenih kadrova, koja se može postići jedino promjenom lokalne vlasti,  koja nakon 25 godina, čak i da je najstručnija, mora imati trule daske iza sebe. Nakon toga, sistem se može opraviti jedino temljnim planiranjem dugovornih projekata razvoja Bara koji će se temljiti na principima održivog razvoja i očuvanja prioprodnih i ekonomskih dobara za naredne gernacije ovog grada. Takav posao mogu obavljati jedino stručni, nepartijski kadrovi.
Suština svega, dakle, jeste u potpunoj departizaciji lokalne zajednice. Tek tada, stvaraju se uslovi i za potpunu decentralizaciji svih preduzeća, mjesnih zajednica i kompletno i infrastrukturno uređenje našeg grada. Dovoljno je pokrenuti samo jednu kariku u tom lancu i stvari će teći svojim prirodnim tokom.
Mi liberali želimo da doprinesemo takvom, segmentiranom, progresu našeg grada Bara. Mi smo svjesni da su sve naše ideje uvijek bile kvalitetno i ispravno usmjerene i dugoročno, uvijek, prihvaćene od ostalih političkih subjekata i društva. Zato što smo uvijek bili pokretači svih pozitivnih tokova u Crnoj Gori i Baru, zato što smo uvijek prvi prepoznavali realne potencijale svoje zajednice, zato ćemo i ovoga puta istrajati, insistirajući na ovim idejama koje se temlje na našem programu za razvoj Bara i koje ćemo nakon 25. maja, pokrenuti i realizovati u barskoj Skupštini.

Ammar Borančić,

Kandidat za odbornika liste „Barskih Liberala“ i
Predśednik Mladih liberala Crne Gore


Нема коментара:

Постави коментар