недеља, 26. октобар 2014.

Mladi Liberalne partije članovi LYMEC- Mladih liberala Evrope


Mladi Liberali Crne Gore na Kongresu LYMEC- Evropskih mladih liberala u Berlinu, obnovili su članstvo u toj organizaciji. Kongres koji okuplja sve mlade liberale i podmlatke liberalnih političkih partija Evrope i članica ALDE saveza podržao je apsolutnom većinom glasova članstvo Mladih LP.  Prijem Mladih liberala Crne Gore u LYMEC pozdravila predsjednica te organizacije Vedrana Gujić.
Kongresu “Stand Up for Liberalism” čiji su domaćin njemački Junge Liberale prisustvovala je delegacija Mladih liberala Crne Gore, kao jedinog liberalnog političkog podmlatka iz naše države, koju su predvodili predśednik ML Ammar Borančić i potpredśednik ML Nikola Obradović.

Obradović je delegatima predstavio istorijat i aktuelnu političku poziciju Liberalne partije i Mladih liberala Crne Gore. On ih je upoznao sa doprinosom liberala aktivnom napretku i reformama u Crnoj Gori poslednje dvije decenije, kao i sa inicijativama koje su liberali promovisali u posljednjem mandatu, a koje se tiču medicinske legalizacije marihuane, prostitucije, otvorenu podršku jednakim pravima LGBT osoba i izgradnju stabilnog civilnog sektora te slobodne ekonomije i tržišta.

Mladi Liberali Crne Gore članovi su i ISEEL Balkanske liberalne mreže a na ovaj način potvrdili su svoj puni međunarodni integritet i doprinos demokratizaciji regiona i Crne Gore te reformama društveno-političkog sistema u evrointegracionim procesima.PR služba Liberalne partije

Нема коментара:

Постави коментар