субота, 14. фебруар 2015.

Vučinić iz Liberalne partije individualni član ALDE saveza liberala EvropeLuka Vučinić, potpredsjednik Mladih Liberala i odbornik LP u SO Nikšić, primljen je u članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope kao individualni član. Vučinić je prvi pojedinačni  član ovog evropskog saveza iz Crne Gore.

Krajem prošle godine i Liberalna partija Crne Gore primljena je u članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope, jednog od najsnažnijih političkih saveza u Evropskom parlamentu, koji okuplja sve liberalne partije, organizacije ili pojedince iz država Evrope.


Kao liberalno-demokratska organizacija, ALDE osim partijskog, prepoznaje i individualno članstvo kojim će se osnažiti učešće pojedinaca u direktnom kreiranju politika na nivou njihovih država ali i na nivou Evrope i institucija EU. Individualna članstvo je znak podrške pojedinca evropskim liberalnim vrijednostima slobode i individualne odgovornosti, demokratije i vladavine prava te poštovanje ljudskih prava i osnaživanje tolerancije i jednakosti.PR služba Liberalne partije

Нема коментара:

Постави коментар