субота, 28. фебруар 2015.

Mladi Atlanskog saveza: Zajedničkim aktivnostima do bolje informisanosti građana o NATO-u

Zajedničko djelovanje doprinosi boljoj informisanosti građana Crne Gore o NATO-u, prvenstveno mladih ljudi, a to podrazumijeva definisanje zajedničkog plana aktivnosti i konkretne projekte usmjerene ka građanima Crne Gore, ocijenjeno je na okruglom stolu koji su održali Mladi Atlantskog saveza Crne Gore na Pravnom fakultetu u Podgorici.  
Borancic, Obradovic
Okrugli sto na temu “Uloga i aktivnosti omladinskih organizacija u procesu evroatlantskih integracija” je prva u nizu aktivnosti posvećenih mladim ljudima sa ciljem podizanja nivoa informisanosti o evroatlantskim integracijama, a učesnici okruglog stola su bili predstavnici organizacija mladih koje se zalažu za ulazak Crne Gore u NATO Alfa Centra, MAPSS-a, MAYAA-e, kao i predstavnici organizacija mladih političkih partija DPS, SDP, PZP, Pozitivna Crna Gora, Bošnjačka stranka, Liberalna partija Crne Gore i Cdu.. 
Kako je saopšteno iz ove organizacije, ključna pitanja o kojima se raspravljalo na okruglom stolu odnosila su se na pristup evroatlantskim integracijama i na ulogu mladih u istim.
"Učesnici su iznijeli stavove svojih organizacija po pitanju članstva Crne Gore u NATO, naglašavajući realizovane aktivnosti i ocjenjujući dosadašnji angažman. Posebna pažnja je posvećena rezultatima istraživanja “Stavovi i zablude mladih o NATO u Crnoj Gori” koji je realizovan od strane agencije DeFacto Consultancy, Studentskog radija KRŠ i Studentskog portala Tragom, koje je potvrdilo veliku nezainteresovanost i neinformisanost mladih ljudi o integraciji Crne Gore u NATO. Predloženo je formiranje tima koji bi činili predstavnici svih prisutnih organizacija, s tim što bi timom koordinisali po jedan prestavnik iz nevladinog sektora i političkih partija. Takođe, predloženo je organizovanje radionica, javnih debata i neposredno komuniciranje sa građanima. Imajući u vidu da su sve pozvane organizacije imale svoje predstavnike na okruglom stolu, ovu inicijativu možemo smatrati uspješnom i dobrom osnovom za buduću saradnju", kazali su iz Mladih Atlanskog saveza. 

Нема коментара:

Постави коментар