четвртак, 23. април 2015.

Vučinić u rukovodstvu liberala Jugoistočne Evrope

Potpredsjednik Mladih Liberala u Upravnom odboru mreže liberala Balkana

Luka Vučinić, član predsjedništva Liberalne partije iz Nikšića, učestvovao je u radu Upravnog odbora LIBSEEN-a mreže liberala Jugoistočne Evrope u Ljubljani. On je tom prilikom zvanično potvrđen kao član Upravnog odbora ovog regionalnog tijela liberala a u ime Liberalne partije Crne Gore. 
Na sastanku u Ljubljani diskutovalo se o jačanju liberalizma i partija liberalne orjentacije na Balkanu, unaprijeđenju mreže liberala, kao i problemima sa kojima se liberali suočavaju u svojim državama.  Vučinić je naglasio potrebu da se posebna pažnja obrati na jačanje prava žena i njihove zastupljenosti na mjestima donošenja odluka. On je predstavio i inicijativu Liberalne partije za naknade za majke sa troje i više đece i određenim radnim stažom koja je dobila podršku i drugih političkih partija u Skupštini.

U tom smislu, dogovorena je snažnija saradnja na konkretnim projektima jačanja političke uloge žena između Liberalne partije Crne Gore i Naše stranke Bosne i Hercegovine sa kojom LP od ranije sarađuje. Dvije partije blagovremeno će predstaviti najavljeni zajednički projekat.
U okviru skupa balkanskih liberala održano je i nekoliko tematskih diskusija i treninga za učesnike u saradnji sa VVD holanskom liberalnom partijom i NOVUM liberalnim institutom iz Ljubljanje. Na skupu je osim Vučinića u ime LPCG učestvovala i Milica Kažić, članica Mladih liberala Crne Gore iz Podgorice.
PR služba Liberalne partije

Нема коментара:

Постави коментар