среда, 15. април 2015.

Liberali na međunarodnoj akademiji LGBT ljudskih prava u Njemačkoj



Liberalna partija Crne Gore učestvovala je na međunarodnom skupu o ulogama i doprinosu liberala u zaštiti ljudskih i građanskih prava LGBTQ ljudi. Skup u organizaciji njemačke liberalne fondacije Fridrih Nauman i njemačke liberalne partije FDP održan je na Theodor-Heuss akademiji u Gumersbahu u Njemačkoj. U ime Liberalne partije u radu akademije učestvovao je potpredsjednik Mladih LP Nikola Obradović, kao i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Jovan Kojičić.

Učesnici seminara prezentovali su stanje i nivo dostignutih ljudskih prava i sloboda u ovoj oblasti u svojim državama. Potpredsjednik Mladih liberala predstavio je društveno-političku situaciju u Crnoj Gori prije prvog Montenegro pridea i napredak koji je ostvaren u proteklih nekoliko godina nakon održavanja drugog Pridea te doprinosu LPCG, kao jedine partije u Crnoj Gori koja je otvoreno govorila o problemima LGBT građana, takvim reformskim procesima u Crnoj Gori.


Akademija koja je na seminaru „LGBTI rights worldwide“ okupila predstavnike liberanih partija i LGBT aktiviste za ljudska prava iz svih krajeva Evrope imala je za cilj kreiranje zajedničke liberalne platforme koja će, kroz razmjenu iksustava, preciznije identifikovati probleme i izgraditi mehanizme doprinosa liberala rješavanju problema sa kojima se suočavaju LGBT osobe u svakoj od država. Oni su analizirali i rad grupe Liberals 4 Equality koja se u okviru ALDE saveza liberala Evrope bavi ulogom LGBT prava u liberalnoj politici.

                                                  

PR služba Liberalne partije


Нема коментара:

Постави коментар