субота, 13. фебруар 2016.

Poruke DF su odraz njihove nemoći!



Komentarišući "šurovanje" DF sa Rusijom, te poruku lidera NSD Andrije Mandića da su u CG mogući nemiri ako ne bude referenduma za NATO, predsjednik Mladih Liberala CG Ammar Borančić kaže da je ovo vrhunac neodgovornsoti koju pokazuju prema građanima.

"Prepoznali smo agresivne i loše politike i pogubne posljedice koje mogu imati po slobodno društvo, pa smo ih i otvoreno imenovali kao ekstremno desničarske. Oni koji gaje iluzije da će da demokratizuju Crnu Goru militarističom retorikom i uz podršku marginalnih ekstremista, grdno se varaju. Ovakav stav potvrdili su i građani uskraćivanjem povjerenja takvoj politici", jasan je Borančić. 
On kaže da vrhunac neodgovornosti prema svakom građaninu i građanki i njihovoj sreći jesu prijetnje destabilizacijom društva i čak građanskim oružanim sukobima.
"Ovo, nažalost, nije od juče, već to slušamo od jeseni 2015. kada su započele demonstracije Demokratskog fronta. Insistiranje na takvom stanju svijesti, odraz je nemoći ove političke grupacije ali i konačna potvrda suštine njihove politike, od koje se distancirao čak i ostatak opozicije.
Crna Gora je država koja slijedi najbolje interese svojih građana i ono što smo zajednički zacrtali u Ustavu, put ka porodici najrazvijenih demokratija Evrope i svijeta. To je, u konačnom, i civilizacijski iskorak prostora Zapadnog Balkana i put ka kolektivnoj bezbijednosti i sigurnosti koja će konačno osigurati i snažniji ekonomski napredak država", kaže Borančić za naš portal.
Napominje da je Liberalna partija iznijela jasan stav, parlamentarizam je suština liberalne demokratije.
"Poslanike su građani birali da kreiraju politiki put države u njihovom najboljem interesu. Oni koji vjeruju u takav svoj legitimitet, nemaju problema da u Skupštini donesu odluku o članstvu Crne Gore u NATO savez. S druge strane, takav problem mogu imati samo oni koji sumnjaju u svoj legitimitet, a svakako se i ne pojavljuju na plenumu Skupštine i direktno krše volju građana iskazanu na izborima.
Kada, konačno, nauče da služe samo interesima građana i da građanima Crne Gore ne trebaju moralni svajetnici i mentori, možda će i shvatiti suštinu demokratije i parlamentarizma i slobodnog društva", zaključio je Borančić za Kodex.

Нема коментара:

Постави коментар