четвртак, 6. март 2014.

Mladi PZP pogrešno koncipiraju

Reakcija na tekst Mladih PZP povodom poziva na formiranje Foruma mladih političkih partija.

Mladi PZP, očigleno, nijesu na pravi način razumjeli ideju i viziju Foruma mladih političkih partija, te su na naš poziv da, kao mladi ljudi otvoreno razgovaramo, odgovori medijskim šikaniranjem, pogrešno koncipirajući da se može razgovarati samo sa političkim partnerima a ne i sa političkim oponentima.
Iznenađeni smo ovakim, neprofesionalnim, nastupom naših kolega, no ovo nas je samo još snažnije opredijelilo i ubijedilo u neophodnost formiranja Foruma mladih političkih partija. Forum koji će mladim ljudima pokazati da moraju slobodno da razmišljaju i svoje stavove, bez straha, javno iznose utiući na taj način na društveno-politička kretanja.
Podsjećamo da je ovo projekat Mladih LP sa kontinutetom  od 2007. godine, kad smo u saradnji sa njemačkom liberalnom fondacijom Friderich Naumman inicirali parlament mladih na kojoj smo okupili predstavnike svih partija u Crnoj Gori.
Osim toga, ovakva ideja jeste i osnovno programsko opredjeljenje Mladih liberala, emancipatorski djelovati u društvu i među mladima. Mi kao mladi lideri imamo dodatnu obavezu prema javnosti da svojim javnim angažmanom pozitivno djelujemo na društvena kretanja i kreiranje pozitivnih ideja kod mladih ljudi.
Mladi PZP moraju da shvate da mi ne želimo dnevno-politička preucavanja i nadmetanja, smatramo da je to način komunikacije koji je nametnut mladim ljudima u prijedhodnim decenijama. Baš zato, obaveza nas mladih jeste da kreiramo drugačiju političku klimu u Crnoj Gori, zreliju i zdraviju, onakvu kakva ona jeste u modernim i demokratkim državama.
Mi, stoga, još jednom upućujemo poziv i iskreno vjerujemo da će mladi PZP, prevazilazeći starije partijske strukture i šablonske političke podjele, donijeti odluku da, zajedno sa liberalima i svim ostalim političkim subjektima, učestvuju u procesu formiranja Foruma.

Ammar Borančić, predsjednik Mladih liberal Crne Gore

Нема коментара:

Постави коментар