понедељак, 3. март 2014.

Mladi liberali pokreću Forum mladih političkih partija

Mladi Liberalne partije uputili su danas predstavnicima mladih svih političkih partija inicijativu za formiranje Foruma mladih političkih partija Crne Gore.

Forum je tijelo koje
će okupljati lidere i predstavnike podmladaka svih političkih stranaka koji će razgovarati o društvenim, političkim i socijalnim problemima sa kojima se naša država suočava, prevazilazeći partijske tabore i podjele te šaljući na taj način mladim ljudima poruku neophodnosti društvenog dijaloga i mirnog sučeljavanja stavova.
Poruka dijaloga posebno je značajna u trenutku kada je nasilje među mladim ljudima u stalnom porastu, a institucije sistema nijesu dovoljno ažurne na prevenciji takve pojave, čije su posljedice vrlo često i tragične.
S druge strane, mi mladi lideri želimo mlade ljude da podstaknemo da se aktivnije uključe u kreiranje političkog i društvenog života, što bi značajno doprinjelo kvalitetu i dinamici reforme cjelokupnog sistema, a mladi ljudi, koji su trenutno nezainteresovani ili marginalizovani sa mjesta odlučivanja, konačno bi mogli da utiču na pozitivna politička kretanja.
Mi mladi liberali vjerujemo da je ova inicijativa doprinos i put u konačno sazrijevanje crnogorske političke scene koja mora dostići nivo modernih demokratskih sistema u kojima politika ne smije biti sredstvo podjela već kohezije društva.
Stoga, očekujemo odziv svih političkih subjekata i lidera mladih političkih partija koji će pokazati svoje iskreno nastojanje za  reformom temeljnom demokratskonm društvenog sistema.

Ammar Borančić, predsjednik Mladih Liberala Crne Gore



Нема коментара:

Постави коментар