уторак, 25. март 2014.

Skoplje: Liberalna opcija mora biti nosilac progresivnih ideja na Balkanu

Predśednik Mladih liberala Crne Gore, Ammar Borančić, sastao se u Skoplju sa predstavnicima Mladih liberalnih demokrata Makedonije, predśednikom Bobanom Jankoskim i međunarodnim sekretarom Emirom Ćorićem.
Prilikom susreta mladi liberali razgovarali su o iskustvima svojih država u procesu političkih i društvenih reformi te perspektivi regiona u evro-atlanskom integracionom procesu i doprinosu liberala takvim kretanjima. U razgovoru je potvrđen značaj promocije liberalne politike i načela političkog djelovanja na Balkanu te neophodnost postojanja snažne liberalne opcije u svim državama regiona, koja mora biti nosilac modernih i progresivnih ideja i društvenih stavova.
Posebno je naglašena potreba edukacije i političke emancipacije mladih generacija te njihovo suštinsko sudjelovanje u procesima donošenja odluka i kreiranju politika.
Mladi liberali iskazali su obostranu podršku partnerskim liberalnim strankama na predstojećim izborima, Liberalnoj partiji u Crnoj Gori kao i Liberalno-demokratskoj partiji u Makedoniji i dogovorili dalju saradnju, naročito u izbornim kampanjama i promociji zajedničkih ideja slobodnog društva i pojedinca.


Нема коментара:

Постави коментар