петак, 18. април 2014.

Mladi LP Bar mapiraju infrasturkturne i ekološke crne tačke u BaruMladi liberali OO Bar održali su sinoć konstitutivnu śednicu povodom formiranja izbornog štaba LP za lokalne izbore 25. Maja u Baru. Śednici je prisustvovao i predśenik Mladih liberala Crne Gore, Ammar Borančić.
Odbor mladih liberala imenovao je koordinatore mjesnih odbora koji će sprovoditi izborni program LP i Mladih liberala u svojim zajednicama i to, za centar Bara- Stefan Jovanović, za Sutomore Luka Đurović, za Šušanj predśenik OO ML Alen Erović, za Stari Bar i Polje Nikola Marstijepović dok je u formiranju štab mladih za Dobru Vodu i Mrkojeviće.
U tom smislu, Mladi liberali će u narednom periodu, u saradnji sa građanima i građankama, kreirati i objaviti mapu grada Bara i prigradskih oblasti i naselja, sa obilježenim infrastrukturnim i ekološkim crnim tačkama koje otežavaju svakodnevno funkcionisanje i normalan život zajednice. Na ovaj način, liberali žele da ukažu na širinu i važnost infrastruktunih problema u Opštini koji se godinama ignorišu ili još gore, zloupotrebljavaju u predizborne svrhe određenih političkih struktura.
Mi liberali svjesni smo da svaki građanin, kao slobodni pojedinac koji plaća porez, ima pravo na kvalitetno snadbijevanje vodom i strujom, te kvalitetne odvodne sisteme fekalne i atmosferske kanalizacije kao i asfaltni prilaz svojem domu i redovan odvoz smeća.
Kreirajući ovu mapu, učinićemo te probleme transparentijim i vidljivim za širu javnost, te smanjiti prostor za njihovu zloupotrebu ali i ubrzati njihovo rješavanje.

Mladi liberali Bara svojim će zalaganjem i društvenim akcijama, zajedno sa građanima, segmentirano doprinositi rješavanju lociranih problema u svakoj mjesnoj zajednici Opštine Bar. Smatramo da se samo na ovaj način, javnim i konkretnim označavanjem problema i uzroka, konačno može izgraditi i utemeljiti društveno odgovorna i građanska svijest i savjest, kako kod pojedinih žitelja našeg grada, tako i onih koji ga vode.

Mladi liberali Crne Gore, OO Bar

Нема коментара:

Постави коментар